over ons | adverteren | sitemap | contact

SVVG De Schutse


Woonzorg en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking


Deel deze pagina

De Schutse is een kleine, landelijk opererende, identiteitsgebonden Wlz-zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De Schutse biedt woonzorg en dagbesteding in een omgeving waarin Gods Woord en de daarop gegronde drie belijdenisgeschriften centraal staan.

Voor wie?
De doelgroep strekt zich qua leeftijd uit van jonge kinderen tot ouderen. Om zorg te kunnen ontvangen vanuit de Wlz, heeft u een indicatie nodig van het CIZ. De zorg loopt uiteen van zeer intensieve verzorging en begeleiding tot ondersteuning en begeleiding van heel zelfstandig functionerende verstandelijk gehandicapten.

Werkwijze
Reguliere plaatsing start met een oriëntatiegesprek. Na aanmelding volgt een intakegesprek en een beoordeling door de toelatingscommissie. Als blijkt dat de zorgvraag en de identiteit van de cliënt aansluiten bij De Schutse, wordt overgegaan tot plaatsing. Indien sprake is van crisisplaatsing kunt u telefonisch contact opnemen met De Schutse (0488 - 48 33 22).

Zorgaanbod
Het zorgaanbod bestaat uit wonen, logeren, dagbesteding, vakantiedagopvang, zorgondersteuning en behandeling.

Wonen
Aan de begeleide woonvormen is geen leeftijdsgrens verbonden. Bij het indelen van de groepen wordt er rekening gehouden het niveau, de mogelijkheden en gedragskenmerken. Meer info >

Logeren
De voorzieningen in Achterberg, Kesteren, Opheusden en Oud-Vossemeer bieden logeerplaatsen aan thuiswonende cliënten. Meer info >

Dagbesteding
In overleg met de cliënt kan gekozen worden voor:
  • Arbeidsmatige activiteiten
  • Creatieve, vormende of bezinnende activiteiten
  • Activiteiten die de zintuigen en de motoriek stimuleren
  • Activiteiten ter voorbereiding op (speciaal) onderwijs
  • Activiteiten gericht op behoud van aanwezige vaardigheden.
Meer info >

Vakantiedagopvang
In de zomervakantie is het mogelijk voor kinderen om een leuke en zinvolle vakantiedagopvang te krijgen. Meer info >

Zorgondersteuning
De Schutse geeft zorgondersteuning aan leerlingen van de Johannes de Swaef-school, de Rehobothschool en de Ds. D.A. Detmarschool. Meer info >

Behandeling
Bij De Schutse is voor de cliënten behandeling mogelijk op het gebied van: fysiotherapie, logopedie, diëtetiek, oogonderzoek, pedicure, ergotherapie, orthopedagogiek, arts verstandelijk gehandicapten (AVG) Meer info >


Naam:
SVVG De Schutse
Adres hoofdlocatie:
Stationsstraat 28
4041 CJ Kesteren
Telefoon:
0488 - 48 33 22
Email:
info@deschutse.nu
Website:
http://deschutse.nuMissie en visie
De Schutse wil een organisatie zijn die zorgvragen van cliënten uit de achterban beantwoordt of door zelf (of in samenwerking met anderen) de gewenste zorg te bieden. De Schutse betekent ‘beschutting’ of ‘bescherming’ (Psalm 38 vers 22). De Schutse hecht grote waarde aan de eenheid tussen gezin, kerk en instelling. Kernwaarden voor het handelen zijn identiteit, betrokkenheid en klantgerichtheid.

Ontstaan
De Schutse is opgericht om aan de vraag, binnen het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland, van identiteitsgebonden zorg te kunnen voldoen. De belangrijkste missie van De Schutse is daarom het beantwoorden van de hulpvragen van leden van dit kerkverband of van hen die de identiteit van dit kerkverband onderschrijven.

Geschiedenis
De Schutse opende haar deuren in 1985 in Veenendaal waar dagbesteding werd geboden. Al snel groeide de voorziening en werden op meerdere locaties nieuwe voorzieningen gebouwd. Ook het zorgaanbod werd ruimer. Op dit moment heeft De Schutse woonvormen in Achterberg, Kesteren, Lunteren, Opheusden en Oud-Vossemeer. Daarnaast is er er dagbesteding mogelijk op de locaties in Achterberg, Kesteren en Oud-Vossemeer.

Meer informatie:
Op de website kunt u kennismaken met de stichting en meer lezen over de geschiedenis van De Schutse. Ook vindt u meer informatie over de intakeprocedure, het zorgaanbod: wonen (incl. logeren), dagbesteding, vakantiedagopvang en zorgondersteuning, het kwaliteitskeurmerk en de klachtencommissie.

Heeft u nog vragen?
Wilt u meer informatie? Neem dan schriftelijk contact op via het contactformulier of telefonisch via (0488) 48 33 22.

Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Van Horssen vacature
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden