over ons | adverteren | sitemap | contact

Humanitas Bommelerwaard


Sterker dan je denkt


Deel deze pagina

Humanitas Bommelerwaard (onderdeel van Humanitas Rivierenland) biedt steun aan mensen die het even niet in hun eentje redden. De hulp die Humanitas biedt is gratis.

Voor wie?
Humanitas is er voor iedereen die (tijdelijk) hulp nodig heeft.
 • Gezinnen die behoefte hebben aan een luisterend oor of opvoedondersteuning, of een helpende hand bij de oplossing van praktische problemen.
 • Jongeren tot 23 jaar die (tijdelijk) moeite hebben met leggen en onderhouden van sociale contacten, school, leren, het vinden van een zinvolle dagbesteding, het ontdekken van taal/cultuur/normen&waarden en wegwijs worden in Nederland.
 • Iedereen die hulp nodig heeft om zijn (financiële) administratie weer op orde te krijgen en te houden.
 • Steun bij het doorbreken van sociaal isolement, verhaal kwijt kunnen, positieve aandacht en mogelijk afleiding, kunnen voorkomen dat dagelijkse moeilijkheden grotere problemen worden.

Waarden van Humanitas
Onze hulp is gratis voor deelnemers, tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktisch hulp, tips, vriendschap en gezelschap. In de Bommelerwaard bieden ruim 100 geschoolde vrijwilligers steun aan meer 200 deelnemers. Het zelfvertrouwen keert terug en men kan weer op eigen kracht verder.

Activiteiten
 • Gezinsondersteuning via Homestart / Match / JouwMentor
 • Thuisadministratie

Gezinsondersteuning
Een programma voor opvoedondersteuning. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden – op basis van hun eigen opvoedervaring – ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders. http://www.humanitas.nl/rivierenland

Thuisadministratie
Thuisadministratie is voor mensen, die moeite hebben om hun administratie op orde te krijgen of te houden. Of die hulp nodig hebben bij het aanvragen van toeslagen. Wij gaan uit van wat u zelf kunt. Geschoolde vrijwilligers ondersteunen u bij zaken die u (nog) te moeilijk vindt. Coördinator Thuisadministratie Lotte van Os tel: 06-1312 3171

Vrijwilliger worden?
Vrijwilligers krijgen een voorbereiding en begeleiding tijdens hun vrijwilligerswerk. Je krijgt een team met collega-vrijwilligers , ontvangt regelmatig bijscholingen en maakt met een klein beetje tijd een groot verschil voor een ander Meld je aan via rivierenland@humanitas.nl

Lid worden?
Voor € 30,- per jaar steun je niet alleen de vrijwilligers, maar kun je ook meepraten over onze vereniging en de verschillende programma's. Heb je een actieve inbreng. Aanmelden via: rivierenland@humanitas.nl

Donateur worden?
Met een eenmalige ofstructurele donatie aan Humanitas draagt u bij aan de financiering van onze activiteiten en de opleidingen van onze vrijwilligers. Aanmelden via: rivierenland@humanitas.nl.
Naam:
Humanitas, afdeling Rivierenland
Adres:
Pand 9,
van Heemstraweg-West 9a
5301PA Zaltbommel
E-mail:
rivierenland@humanitas.nl
Website:
www.humanitas.nl/afdeling/rivierenland

Voor iedereen die (tijdelijk) hulp nodig heeft
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Dienstverlening
 • kleinschalig
 • persoonlijk
 • lokaal

Thema's:
 • opvoeden
 • opgroeien
 • thuisadministratie

Locatie
Humanitas Bommelerwaard heeft per 1 mei 2014 samen met de Stichting Dienstwerk een kantoorruimte in Pand9, van Heemstraweg-West 9a, 5301PA Zaltbommel.
Uitgelicht
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Van Horssen vacature
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
't Stadscafé
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden