over ons | adverteren | sitemap | contact

Iriszorg


Hulp bij een verslaving in regio Rivierenland


Deel deze pagina

IrisZorg biedt een vangnet voor mensen die de grip op hun leven kwijt raken. Dat kan gebeuren door een verslaving aan alcohol, drugs of gokken en/of door problemen op gebied van huisvesting en werk. Er zijn 60 vestigingen in Gelderland.

Voor wie?
Iriszorg biedt zorg aan jongeren, volwassenen en gezinnen. Het gaat om:
 • Mensen die (tijdelijk) dak- of thuisloos zijn en op mensen die kampen met (dreigende) huisuitzetting.
 • Mensen die informatie, advies of hulp willen hebben op het gebied van verslaving aan alcohol, drugs, internet, gamen of gokken.
 • Mensen die én kampen met een verslaving én problemen hebben op het gebied van wonen
 • Mensen die te maken hebben (gehad) met strafrecht
Iriszorg heeft altijd aandacht voor zowel financiën als sociale contacten. Het doel is dat cliënten hun leven weer op kunnen pakken.

Wat?
Iris, of regenboogsteen, is een kleurrijk en veelzijdig bergkristal. Het zijn deze eigenschappen die symbool staan voor de visie van IrisZorg: alle mensen zijn uniek en hebben recht op de zorg en aandacht die bij hen past. IrisZorg biedt trajecten voor wonen, werken en behandelen. Met aandacht aan een goede daginvulling als werk, scholing of dagbesteding.

Bij IrisZorg werken zo'n 1.450 mensen. Dit zijn onder meer maatschappelijk werkers, groepsleiders, artsen, activiteitenbegeleiders, psychologen, psychiaters, (psychiatrisch) verpleegkundigen en sociotherapeuten. IrisZorg is aangesloten bij een aantal koepelorganisaties.

Naast behandeling en begeleiding investeert IrisZorg ook in preventie en onderzoek. IrisZorg is een erkende organisatie voor verslavingsreclassering in het arrondissement Arnhem.

Zorgaanbod:
 • Vroeg-signalering in de wijk
 • Verslavingsbehandeling, ambulant en klinisch
 • Opvang: Crisisopvang, Dag- en Nachtopvang
 • Woonbegeleiding
 • Werk- en dagactiviteiten
 • Reclassering IrisZorg in het arrondissement Arnhem
 • Forensische Zorg
 • Preventie, voorlichting en onderzoek
 • Informatie en advies

Vroeg-signalering in de wijk
Iriszorg zoekt mensen op in de wijk en werkt nauw samen met wijk- en zorgteams. Ze geeft voorlichting, advies en trainingen.

Verslavingsbehandeling: ambulant en klinisch
IrisZorg biedt we professionele behandeling en begeleiding volgens de CRA Methode. Het gaat om alle vormen van verslaving, zoals alcohol, drugs, social media, gamen en gokken. De behandelingen zijn in principe ambulant. Soms is een korte opname onderdeel van de behandeling.

Opvang: Crisisopvang, Dag- en Nachtopvang
IrrisZorg biedt de eerste opvang en begeleiding aan mensen zonder (tijdelijk) dak boven het hoofd. Het gaat om Dag- en Nachtopvang en om Crisisopvang.

Woonbegeleiding
IrisZorg geeft begeleiding aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig te (blijven) wonen en begeleiding aan mensen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Daarbij gaat het om Begeleiding Thuis en om Wonen bij IrisZorg.

Werk- en Dagactiviteiten
In de aanpak van IrisZorg is een goede daginvulling onderdeel van het zorg- en begeleidingsplan van iedere cliënt. Het gaat daarbij om dagbesteding, arbeidsgewenning, scholing, werk. IrisZorg is er niet alleen voor cliënten van IrisZorg, maar ook cliënten van andere zorgaanbieders, UWV, gemeenten en re-integratiebureaus zijn welkom.

Reclassering
In het arrondissement Arnhem is IrisZorg de organisatie voor verslavingsreclassering. Iedereen die een strafbaar feit gepleegd heeft door zijn problemen met een verslaving kan met IrisZorg Reclassering in aanraking komen. Hoofdtaken van de Reclassering zijn: advies en toezicht op naleving van de voorwaarden die de rechter gesteld heeft.

Forensische zorg
IrisZorg heeft veel mogelijkheden om mensen die te maken hebben (gehad) met strafrecht te begeleiden. De hulp, begeleiding en behandeling vindt plaats tijdens of na de straf, maar kan ook de straf vervangen.

Preventie
De afdeling Preventie van IrisZorg adviseert, informeert, traint en begeleidt professionals, ouders en jongeren op het gebied van alcohol-, drugs, gokken, internet en gamen. IrisZorg Preventie is het expertisecentrum op dit gebied.

Onderzoek
De onderzoeksactiviteiten van IrisZorg richten zich op 7 thema's. Daarnaast is ruimte voor andere onderwerpen.
 1. Jeugd
 2. Forensische verslavingszorg
 3. Specifieke interventies (EMDR, ADHD protocol, ambulante detox)
  Specifieke methodieken (CRA, Strength Based Benadering)
 4. Preventie
 5. PTSS en verslaving
 6. Maatschappelijke opvang
 7. Monitoring
Naam:
Iriszorg
Adres:
Prinses Beatrixlaan 25
4001AG Tiel
Telefoon:
088-606 1600
Email:
info@iriszorg.nl
Website:
www.iriszorg.nl

Motto:
Iriszorg biedt perspectief voor cliënten, medewerkers én samenleving.

Kernwaarden:
 • Helder
 • Betrokken
 • Deskundig
 • Positieve insteek

Uitgelicht
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › 't Stadscafé
Uw advertentie hier?
Van Uitert vacature
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden