over ons | adverteren | sitemap | contact

Slot Loevestein: een imposant en veelzijdig monument


Deel deze pagina

Slot Loevestein, één van de meest indrukwekkende kastelen van ons land
Slot Loevestein, één van de meest indrukwekkende kastelen van ons land
Een hachelijk momentje!
Loevestein in de Middeleeuwen
De archeologische expositie
Loevestein in vogelvlucht
LOEVESTEIN - Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken, ligt het imposante Slot Loevestein. In dit rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. De strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde.

Loevestein heeft in het verleden altijd een militaire functie gehad. Als Staatsgevangenis en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist dankzij haar militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken. Op dit moment herbergt het vermaarde Slot tal van functies: museum, vorstelijke ontvangstruimte, bestemming voor menig schoolreisje en nog veel meer.

Museum
De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo'n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: middeleeuwen, staatsgevangenis en Hollandse Waterlinie. De meest markante periode in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld de staatsgevangenis. Door de gevangenschap en ontsnapping van de internationaal beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot is Slot Loevestein (inter)nationaal bekend geworden en opgenomen in de Canon van Nederland. Lees meer over de geschiedenis van Slot Loevestein.

Uw bezoek
Ontdek Loevestein, het kasteel en de vesting, in uw eigen tempo. Geniet van de korte verhalen over het ontstaan van Loevestein, de Nederlandse opstand en Hugo de Groot.

Speciaal voor kinderen is er het verhaal Hugo4Kids. Kinderen kunnen zich in de kelder van het kasteel gratis verkleden als ridder of prinses. Een bezoek aan Loevestein is een aanrader voor zowel grote als kleine gezelschappen. Een deskundige gids in authentiek historisch kostuum begeleidt uw rondtocht (rondleidingen alleen op afspraak). Een kopje koffie of thee en iets lekkers in de taveerne of een goed verzorgde lunch of diner maakt uw dag compleet!

Nieuwe natuur
Slot Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal. In dit waterrijke gebied ontwikkelt zich prachtige ‘nieuwe’ natuur. U kunt hier kuddes Konikpaarden en Rode Geus runderen tegenkomen die als indrukwekkende grazers het gebied beheren. Vanaf de Riddertoren geniet u van een prachtig uitzicht over de omgeving. Lees meer over de natuur rond Loevestein.

Alles kids
Een stoere vesting, robuust middeleeuws kasteel en prachtige natuur eromheen: kinderen kunnen lekker hun gang gaan in en om Slot Loevestein! Er is van alles te doen: luisteren naar korte verhalen, je verkleden als ridder of prinses, zelf de middeleeuwen verkennen. Ook buiten het kasteel hoef je je niet te vervelen. Er is een speurtocht uitgezet of je kunt een spannende GPS Geuzentocht doen of met Expeditie Loevestein de natuur verkennen.

Ontvangsten
Slot Loevestein is een unieke locatie voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten, zowel privé als zakelijk. Door een combinatie van zalen is het kasteel geschikt voor kleine en grotere evenementen tot maximaal 300 personen. Of het nu een feest, receptie, diner of zakelijke presentatie betreft, uw gasten worden vorstelijk ontvangen en beleven een historische dag op Slot Loevestein! Wilt u trouwen op Slot Loevestein? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Filmpje:
Bekijk hier een uitzending over Slot Loevestein in het televisieprogramma Buitengewoon van Omroep Gelderland.
Naam
Slot Loevestein
Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Het Slot ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf de A2 bij Zaltbommel.
Telefoon
0183 - 44 71 71
Website
www.slotloevestein.nl
E-mail
klik hier >
Reserveren
0183 - 44 71 71 (ma t/m vrij van 09.00 tot 13.00 uur) of vul het formulier in.

Openingstijden

Mei t/m september
Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur

Juli en augustus
Ook geopend op maandag 11.00 - 17.00 uur

Maart, April en Oktober
Zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur

November, December, Januari en Februari
Zaterdag en zondag 11.00 - 16.00 uur

Voorjaarsvakantie – 16 feb – 3 maart
Elke dag 11.00 - 17.00 uur

Meivakantie 28 april – 5 mei
Elke dag 11.00 - 17.00 uur

Zomervakantie 6 juli – 1 september
Elke dag 11.00 - 17.00 uur

Herfstvakantie (12 t/m 27 oktober)
Elke dag 11.00 - 17.00 uur

Kerstvakantie 2019/2020 (21 dec / 5 jan)
Elke dag 11.00 - 17.00 uur – gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Extra geopend op feestdagen
1e paasdag, 2e paasdag, Hemelvaart, 1e pinksterdag en
2e pinksterdag 11.00 - 17.00 uur
* Koningsdag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag gesloten

Online toegangskaarten bestellen
Bestel hier uw toegangskaarten. Print uw toegangsbewijs zelf of laat het entreebewijs zien op uw telefoon. U meldt zich bij de kassa.

Nieuwsbrief
Schrijf u gratis in voor onze nieuwsbrief. Dan bent u altijd op de hoogte van onze nieuwtjes en activiteiten én krijgt u exclusieve voordelen!

Vrienden van Slot Loevestein
Meer dan veertig jaar geleden werd de Stichting Vrienden van Slot Loevestein opgericht. De particuliere en zakelijke Vrienden, Leenheren genoemd, ondersteunen het museum met financiële bijdragen waarmee nieuwe presentaties en publicaties worden gerealiseerd.

Schoolreisje
Stel zelf uw unieke schoolreisje samen! Kies uit een rondleiding door enthousiaste gidsen die vertellen over Hugo de Groot die verstopt in een boekenkist ontsnapte, of laat kinderen zelf het kasteel verkennen met een spannende speurtocht. Eventueel aangevuld met een zoektocht naar de schat (GPS Geuzentocht), op Expeditie met het Wereld Natuur Fonds en Staatsbosbeheer, zelf de middeleeuwen verkennen met de Reiscoffer of zien hoe melk wordt gemaakt op een echte boerderij, bijvoorbeeld. Het schoolreisje is compleet met een lekkere lunch of vervoer naar Loevestein per bus of per boot.
Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
't Stadscafé
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Van Horssen vacature
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden