over ons | adverteren | sitemap | contact

Stichting Door en Voor


Voor (ex)-cliŽnten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en de Verslavingszorg


Deel deze pagina

Stichting Door en Voor ondersteunt cliënten en (ex-)cliënten uit de GGZ in de regio's 's-Hertogenbosch en Noord-Oost Brabant. Het gaat om initiatieven waarbij de cliënt zelf diensten en producten levert en verantwoordelijkheden draagt. Deelname aan een cliëntgestuurd project levert voor de (ex)cliënt een belangrijke bijdrage aan emancipatie, integratie en zelfrespect. Niet het ziektebeeld maar de persoonlijke mogelijkheden zijn uitgangspunt. Gebleken is dat deelname aan deze projecten de maatschappelijke kansen en mogelijkheden voor (ex)cliënten kan vergroten.

Voor wie?
Cliëntgestuurde projecten kunnen gestart worden door iedereen. Zowel (ex-)cliënten van GGZ, als mensen die geen ervaring hebben met de GGZ.

Grofweg zijn er drie typen cliëntgestuurde projecten, waarbij Door en Voor van dienst kan zijn:
 • Zelfhulpprojecten van (ex)GGZ-cliënten Zoals: zelfhulpgroepen, telefonische praat- en luisterlijnen;
 • Dienstverlenende projecten Zoals: informatiewinkels, cliëntenpanels, belangenbureaus;
 • Inkomengenererende projecten. Sommige projecten zijn ‘gewoon’ ondernemingen, bijvoorbeeld een horecabedrijf of een fietsenwerkplaats.

Wat doet Stichting Door en Voor?
Door en Voor is uw gesprekspartner, vraagbaak en informatiepunt en wisselt graag met u van gedachten over een (bestaand) cliëntgestuurd project. Zij helpt u om contact te maken met soortgelijke initiatieven en bij het verder zoeken naar financiering en informatie. Voor meer informatie over financiering: Landelijke Federatie Ongebonden Schilvoorzieningen >

Het aanbod:
 • Café Brein
 • Cliënten Steunpunt
 • Het opstellen van een Crisiskaart© GGZ
 • Cursussen
 • Advies financiële administratie
 • Databank ervaringsdeskundigen
 • Cliënten Vertegenwoordiging
 • Ervaringswijzer
 • Voorlichting en Informatie

Café Brein, een periodieke bijeenkomst in Den Bosch voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel rond een bepaald thema.

Het Cliënten Steunpunt. Hier kunt u terecht met vragen over bv. wonen,werk opleiding,welzijn en financiën. Het steunpunt is bedoeld voor (ex-)cliënten van de GGZ, Verslavingszorg, Maatschappelijke Opvang, familieleden en andere betrokkenen. De medewerkers van het Steunpunt zijn Ervaringsdeskundigen. U kunt bellen, mailen of langskomen. Het steunpunt is open op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag, dus…aarzel niet

Het opstellen van een Crisiskaart© GGZ De crisiskaart is een opvouwbaar kaartje van bankpasformaat waarop staat hoe een psychische crisis er bij jou uitziet en wat er dan moet gebeuren.

Cursus Werken Met Eigen Ervaring. Een goede cursus om als Ervaringsdeskundige aan de slag te gaan. Ook al heb je nog zoveel ervaring, dat wil niet zeggen dat je deskundig bent. In deze cursus leer je hoe je je ervaring in kunt zetten. De cursus is opgebouwd uit drie blokken van in totaal 12 lessen. Meestal worden deze kosten vergoed door de organisatie waar de ervaringsdeskundigheid wordt ingezet of soms door de uitkeringsinstantie.

Cursus Herstellen Doe Je Zelf. Soms kan het zijn dat iemand nog niet toe is aan de cursus Werken Met Eigen Ervaring. Dan raden we aan om eerst deze cursus te gaan doen. De cursus is een vorm van empowerment, een manier van werken en denken om de regie over je toekomst beter in handen te krijgen. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten. Bij voldoende opgave (8 personen) start de cursus. De cursus is gratis voor de cursist.

Advies: Administratieve ondersteuning en Belastingservice. Een goed overzicht in de eigen administratie en financiën is van belang voor het herstel van de cliënt. Adviseurs helpen u om de administratie op orde te krijgen en te houden. Tevens hulp bij het invullen van uw belastingformulieren.

Databank ervaringsdeskundigen. De Databank biedt een overzicht van ervaringsdeskundigen en bemiddelt in vraag en aanbod. Doel is het zo goed mogelijk inzetten van ervaring en vaardigheden in cliëntenorganisaties, GGz-organisaties, opleidingsinstituten en andere organisaties.

Cliënten Vertegenwoordiging Vertegenwoordiging van cliënten en ex-cliënten uit de GGZ, Verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang bij gemeenten in Noordoost Brabant. Veel gemeenten in de regio maken gebruik van ervaringsdeskundigen van Stichting Door en Voor.
Daarnaast verzorgt de Stichting Door en Voor regelmatigvoorlichting en advies ten aanzien van de doelgroepen uit de GGZ, Verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang bij gemeenten en WMO-adviesraden.

Ervaringswijzer: Project De Cliënt Atlas Een site waar je van alles kunt vinden over plekken die interessant zijn voor mensen met een achtergrond uit de psychiatrie. Denk aan plaatsen die met werk, hulpverlening, wonen, kerk,sport, vrijwilligerswerk, of uitgaan te maken hebben.

Voorlichting De Stichting Door en Voor geeft voorlichting over een breed scala aan onderwerpen, onder andere via gastlessen op scholen. Daarnaast geven de vaste medewerkers van Door en Voor voorlichting over hun eigen projecten. Medewerkers zijn aanwezig op WMO- en Zorgmarkten in de regio.

Naam:
Stichting Door en Voor
Bezoekadres:
Sint Teunislaan 3
5231BS 's-Hertogenbosch

Postadres:
Stichting “Door en Voor”
Postbus 215,
5240 AE Rosmalen
Telefoon:
073 6401752
Email:
info@doorenvoor.nl
Website:
www.doorenvoor.nl
Herstellen is een proces,
Geen eindpunt of doelU kunt de Stichting bereiken:
Per post: Stichting “Door en Voor”, Postbus 215, 5240 AE Rosmalen
Per e-mail: info@doorenvoor.nl
Contactformulier >
Per telefoon: 073 6401752

Stichting Voor en Door richt zich op:
 • Het cliëntenperspectief
 • Ervaringsdeskundigheid
 • Emancipatie van de cliënten
 • Cliëntondersteuning
 • Samenwerking

Stichting Door en Voor is in 2000 opgericht op initiatief van de cliëntenraden van GGZ Oost Brabant en GGZ 's-Hertogenbosch (Reinier van Arkel groep). De Stichting werkt samen met vele andere organisaties in de regio
Het werkgebied van Stichting Door en Voor
Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden