over ons | adverteren | sitemap | contact

Stichting Humanitas DMH


Dienstverlening aan mensen met een hulpvraag


Deel deze pagina

Humanitas DMH biedt sinds 1983 zorg en Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag (DMH). De dienstverlening is kleinschalig georganiseerd en vindt plaats midden in de samenleving.

Voor wie?
HDMH biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met andere hulpvragen.. Zoals: probleemgezinnen, mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen, mensen met een meervoudige beperking, mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en mensen met multi-problematiek met, naast een verstandelijke beperking, elementen als verslaving en of een psychiatrische aandoening.

Wat biedt Humanitas DMH?
Onze dienstverlening start altijd met de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar mantelzorgers en andere betrokkenen (ketenpartners en vrijwilligers). Niet ons aanbod, maar de hulpvraag van de cliënt is leidend. We zoeken met de cliënt, binnen ons aanbod naar een antwoord op maat.

Humanitas DMH biedt diensten aan op het gebied van:
  • Zorg in eigen Omgeving;
  • Werken, leren en dagbesteding;
  • Wonen;
  • Homerun.

Humanitas DMH werkt altijd trajectmatig. De looptijd van ieder traject past bij de geformuleerde ondersteuningsvraag en de gestelde doelen en is gericht op afbouwen van professionele ondersteuning en opbouwen van informele ondersteuning.

Zorg in eigen omgeving
Ons uitgangspunt is, dat zorg, als dat mogelijk is, in de eigen omgeving wordt georganiseerd, in samenspraak met de familie, vrienden en buren. Als iemand bij Humanitas DMH woont, wordt de verbinding met de familie (het steunsysteem) en het gewone leven ook zoveel mogelijk in stand gehouden. De persoonlijke relatie tussen cliënt en mantelzorger staat voorop. Mantelzorgers blijven altijd de partner, het kind, de ouder of de vriend. Humanitas DMH ziet de professionele zorg als een (tijdelijke) noodzakelijke aanvulling op de mantelzorg en de vrijwillige zorg. Daarom richt onze beroepsmatige zorg zich ook op de ondersteuning van en de samenwerking met hen. Een goede samenwerking tussen de medewerkers van Humanitas DMH, de mantelzorgers en vrijwilligers rondom de cliënt zorgt ervoor dat ieders taak en rol duidelijk is en dat de cliënt de kwaliteit van zorg krijgt die hij nodig heeft.

Werken, leren en dagbesteding
Humanitas DMH zoekt voor cliënten naar zinvol werk of dagbesteding. Samen met een jobcoach verkent de cliënt wat hij wil en kan. Als het mogelijk is gaan onze cliënten aan de slag in het reguliere bedrijfsleven.

Wonen met begeleiding
Je eigen plek en toch altijd ondersteuning in de buurt als je die nodig hebt. Dat is wonen met begeleiding bij Humanitas DMH. Wij hebben verschillende woonlocaties door het hele land. Dat kan een woning zijn waar je met meerdere mensen tegelijk woont, maar ook een appartement waar je (als jij dat kan) alleen woont. In deze woning word je begeleid in het dagelijks leven. Daarnaast leer je om te gaan met andere mensen, problemen op te lossen en praktische dingen zoals het huishouden goed te doen en je rekeningen op tijd te betalen.

Homerun
Homerun is een dienstverleningsconcept gericht op licht verstandelijk beperkte jongeren met problemen op meerdere leefgebieden, die in de reguliere zorg verstrikt zijn geraakt of dreigen te raken. Door de inzet van trajectcoördinatie stemt Homerun de ketenzorg en de dienstverlening beter op elkaar af.

In het Homerunhuis in ’s-Hertogenbosch, leren jongeren van 18 tot en met 23 jaar met een licht verstandelijke beperking met multiproblematiek hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten. Dit gebeurt aan de hand van een individueel trainingsprogramma. De jongeren hebben dagbesteding, werk of zitten op school. Samenwerking met de cliënt en betrokken instanties is een essentieel onderdeel van de aanpak in het Homerunhuis.
Naam:
Stichting Humanitas DMH
Adres:
IJsselsingel 42
5215 CM 's-Hertogenbosch
Telefoon:
030-600 51 75
Email:
ccb@humanitas-dmh.nl
Website:
www.humanitas-dmh.nl
Missie Humanitas DMH
Wij ondersteunen waar nodig om te zorgen dat jij, vanuit eigen mogelijkheden, mee kunt doen. We doen dit oprecht. In contact van mens tot mens. Met passie en lef.

Contactformulier
Stel uw vraag met behulp van het contactformulier > Zij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. De medewerkers van Bureau Zorgbemiddeling zijn telefonisch te bereiken via een servicepunt.
Servicepunt Nieuwegein > (regio’s Midden- en Zuidoost-Nederland)
Uitgelicht
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Van Horssen vacature
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Van Uitert vacature
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden