over ons | adverteren | sitemap | contact

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg


VPTZ, afdeling Bommelerwaard


Deel deze pagina

VPTZ, afdeling Bommelerwaard
VPTZ biedt hulp bij het thuis verzorgen van een ongeneeslijk ziek familielid. VPTZ is de afkorting voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Palliatief staat voor: het verlenen van zorg aan een ernstig zieke patiënt met de wetenschap dat er geen genezing mogelijk is.

Voor wie?
De vrijwilliger is een belangrijke steun voor zowel de zieke als de mantelzorger(s), zodat zij de zorg voor de zieke thuis of in een verzorgings- of verpleeghuis vol kunnen houden. Als de vrijwilliger aanwezig is, kan de partner of een andere mantelzorger even rust nemen, boodschappen doen of 's nachts rustig slapen. Naast de hulp in de thuissituatie, is er ook de mogelijkheid tot hulpverlening door VPTZ vrijwilligers in de zorgcentra.

Zorgaanbod
Thuis sterven brengt vaak een ziekbed met zich mee. Het verzorgen van iemand in de laatste levensfase kan erg zwaar zijn. VPTZ biedt hulp bij de verzorging en/of begeleiding. De vrijwilliger is op de achtergrond aanwezig om te luisteren naar de zieke, samen te praten over alledaagse dingen, maar indien gewenst ook over het stervensproces. Deze vorm van hulp is niet ter vervanging van professionele zorg, maar is uitsluitend ter ondersteuning van de mantelzorg en de zieke. De vrijwilligers verrichten dan ook geen verpleegkundige of huishoudelijke taken. Er zijn geen kosten verbonden aan de hulp van vrijwilligers van VPTZ.

Opleiding
De vrijwilligers krijgen een gerichte opleiding voordat zij worden ingezet. De vrijwilligers zijn zorgvuldig geselecteerd en worden zorgvuldig voorbereid op deze taak. De coördinator zorgt tijdens het werk voor een deskundige begeleiding van de vrijwilliger. Ook komen de vrijwilligers regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en thema's te bespreken. Er wordt 2 dagen per jaar bijscholing gegeven door de eigen organisatie.

Aanmelden als vrijwilliger
Bij de VPTZ Bommelerwaard werken momenteel 21 vrijwilligers. VPTZ is op zoek naar vrijwilligers die ‘s nachts willen werken. Mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen. Mensen die kunnen luisteren en een flinke dosis levenservaring hebben. Maar ook mensen met gevoel voor humor en een gezond verstand. Deze eigenschappen maken de vrijwilliger tot een vertrouwde gesprekspartner voor de zieke en de familie.

Stichting Vrienden VPTZ Bommelerwaard
Het werk van de Stichting VPTZ heeft zich in een korte periode een plaats verworven in de Bommelerwaard. Dit vormde het motief om te komen tot een bundeling van krachten en de Stichting Vrienden VPTZ Bommelerwaard op te richten. De extra te verkrijgen financiën zijn exclusief bestemd voor het werk van vrijwilligers, zoals:
  • een speciale dag voor de vrijwilligers
  • extra scholing
  • de aanschaf van relevante literatuur
  • kosten voor sprekers

Naam:
VPTZ, afdeling Bommelerwaard
Postadres:
Bisschop Ludgerstraat 21, 5302 XL Zaltbommel
Contact informatie:
Mw. S. van Pelt, coördinator
tel. 0610494120 b.g.g. 06-53744166
e-mail: coordinator@vptz-bommelerwaard.nl
Secretariaat, tel. 06-57202046
e-mail: info@vptz-bommelerwaard.nl
Website:
www.vptz-bommelerwaard.nl

Bijdrage

Wilt u de stichting steunen om haar werk te kunnen blijven doen dan is een vrijwillige bijdrage bijzonder welkom op rekening NL52RABO0374375372 t.n.v. Stichting Vrienden VPTZ Bommelerwaard, Zaltbommel.

Meer info

Bekijk hier de meest recente nieuwsbrief van VPTZ Bommelerwaard.

Download hier de beleidsnotitie VPTZ Bommelerwaard 2014-2016.


Uitgelicht
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Van Uitert vacature
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden