over ons | adverteren | sitemap | contact

Protestants Christelijk Zorgcentrum 't Slot


Deel deze pagina

Zorgcentrum ’t Slot in Gameren is een protestants christelijk woonzorgcomplex in het mooie dorp Gameren. Bewoners van 't Slot wonen sinds 1 september 2009 in een nieuw pand dat aan alle hedendaagse eisen voldoet en wonen en zorg optimaal combineert. Ook voor allerlei diensten kunt u bij ’t Slot terecht.

Aanleunwoningen
Het Zorgcentrum ’t Slot wordt aan twee kanten begrensd door een appartementen complex met aanleunwoningen. Binnendoor naar de Voorburcht en via een bruggetje naar de Slotshof. ’t Slot verleent de zorg in de appartementen en er is een direct alarmsysteem. Bewoners van de aanleunwoningen kunnen tevens gebruik maken van de diensten van ‘t Slot: het restaurant, inzet huismeester en deelname aan allerlei activiteiten.

Voor wie?
Zorgcentrum 't Slot is er voor oudere mensen met een indicatie voor zorg met verblijf. De indicaties worden vastgesteld op basis van de zwaarte van zorg. Een aanvraag voor indicatie kunt u indienen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). De meeste zorgvormen worden nog gefinancierd vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Voor een indicatie voor Huishoudelijke zorg en/ of maaltijdservice kunt u zich direct wenden tot de gemeente. Zij zorgen voor een indicatie in het kader van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning).

Hoe werkt het?
Een bewoner in 't Slot bent u niet zomaar. De eerste stap is het aanvragen van een indicatie. Daarna wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor verblijf in een zorgcentrum en hoeveel zorg u nodig heeft. Wanneer u in aanmerking komt voor wonen met zorg in zorgcentrum ’t Slot zijn er twee mogelijkheden: er is direct een appartement vrij of er is geen plaats en wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht u eerst op de wachtlijst komen, dan zal het zorgservicepunt regelen dat u de geïndiceerde zorg aan huis krijgt.

Zorgaanbod:
 • Verpleeghuiszorg voor somatische bewoners (lichamelijk zware zorg) en verpleeghuiszorg voor psycho-geriatrische bewoners (dementerenden)
 • PTZ (palliatief terminale zorg)
 • Dagverzorging
 • Kortdurend verblijf
 • Extramurale zorg
 • Mantelzorgkamers
 • Persoonlijke verzorging en huishoudelijke zorg in het aanpalend wooncomplex de Voorburcht en de Slotshof
 • Verzorgingshuiszorg voor lichte lichamelijke zorg

PTZ
De laatste fase van het leven maakt men in het algemeen het liefst in thuissituatie mee. Er kunnen zich omstandigheden voordoen dat het thuis helaas niet mogelijk is. In ’t Slot is een appartement speciaal ingericht, een soort Hospice, maar dan binnen ’t Slot.

Dagverzorging
Het kan soms helpen om de thuissituaties beter aan te kunnen als men af en toe elders wordt opgevangen en verzorgd. Twee dagen per week bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan dagverzorging.

Extramurale zorg
Extern wonende ouderen die na ziekenhuisopname nog moeten revalideren of herstellen kunnen kiezen voor een tijdelijk verblijf van zes weken met de mogelijkheid tot verlenging.

Mantelzorgkamers
Door tijdelijk te verblijven in een mantelzorgkamer kan de mantelzorger even op adem komen. De periode van verblijf varieert van 3 weken tot 3 maanden.

Huishoudelijke zorg en persoonlijke verzorging
’t Slot verleent ook aan ouderen buiten ’t Slot zorg. Op dit moment alleen aan ouderen uit de beide woon/zorgcomplexen: de Voorburcht en Slotshof. De zorg bestaat voornamelijk uit persoonlijke verzorging, maar ook huishoudelijke zorg behoort tot de mogelijkheden.

Diensten en functies:
 • Keuken / Restaurant
 • Winkel
 • Kapsalon
 • Pedicure
 • Maaltijden voor tafeltje - dek - je en de bewoners van zorgcentrum 't Slot via de eigen keuken
 • Welzijns activiteiten

Keuken / Restaurant
Zorgcentrum ’t Slot heeft een eigen restaurant. Restaurant ‘De Ridderzaal’. Het restaurant is dagelijks (m.u.v. zaterdag en zondag) geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. Tussen 11.30 en 13.30 uur is er een warme maaltijd. U heeft de keuze uit drie menu’s. Ook op andere momenten kunt u terecht in ons gezellige restaurant. Er is koffie met appelgebak, heerlijk belegde broodjes, soep etc.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Ouderen uit ’t Slot en de aanleunwoningen kunnen de Ridderzaal huren voor een verjaardag, jubileum, e.d. Ook ouderen uit de wijk zijn welkom om daar gebruik van te maken. De catering kan daarbij verzorgd worden door ’t Slot.

Tafeltje Dekje - maaltijdservice
Zorgcentrum ‘t Slot verzorgt naast de warme maaltijden aan de bewoners van ’t Slot ook maaltijden voor ouderen in de omgeving.’t Slot levert maaltijden aan Stichting Tafeltje Dekje. Er is dagelijks de keuze uit drie menu’s. De maaltijden worden gratis bij u thuis bezorgd. Bezorging geldt voor de dorpen: Aalst, Ammerzoden, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Hedel, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen, Zaltbommel en Zuilichem. ’t Slot kan ook de maaltijd als een koelversmaaltijd leveren. Dan kan men zelf bepalen hoe laat men eet.

Naam:
Stichting Protestants Christelijke Zorgcentrum 't Slot
Adres:
Ridderhof 1
5311 CM Gameren
Telefoon:
0418 - 561 451
E-mail:
info@zorgcentrum-t-slot.nl
Website:
www.slotgameren.nl
Dienstencentrum

Dokterspraktijk " de Peperstoep " (link)

Fysiotherapie " Hentzepeter " (link)

Apotheek service punt

Verloskundige spreekkamer " Valencia" (link)

Prikpost Stichting Huisartsen Laboratorium

Thuiszorgtelefoon: 06-83055120

Voor vragen, mogelijkheden en wensen over Tafeltje Dekje verwijzen we u door naar:
Mw. van Rumpt Tel. 0418-561234 of 06-2022357
Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Van Uitert vacature
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Van Horssen vacature
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden