over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel is ‘chagrijnig’ over De Poorterij


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL – “Iedereen is chagrijnig over het dossier ‘De Poorterij’. We hebben nu behoefte aan een realistisch plan voor de toekomst van het theater en de buurthuisfunctie.” Dat zei wethouder Adrie Bragt donderdagavond tijdens de online carrouselvergadering.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om driehonderdduizend euro om De Poorterij overeind te houden. Aan het eind van dit jaar moet de politiek zich verder uitspreken over de toekomst van het theater en de buurthuisfunctie van het pand.

Andere locatie
Het zou zomaar kunnen dat uiteindelijk het hele gebouw plat gaat, het theater verhuist naar een andere locatie en de buurthuisfunctie voor de binnenstad ook anders ingevuld gaat worden.

Voor de zoveelste keer moest de politiek donderdagavond haar zegje doen over het in stand houden van het theater, gevestigd in de oude binnenstad, in een pand waar ook veel organisaties ruimte huren voor activiteiten.

De afgelopen jaren hebben verschillende commerciële organisaties de exploitatie op zich genomen, maar dat leverde al twee keer een faillissement op voor de exploitant.

Zooitje
De gemeente sprong steeds bij en klopt ook nu weer aan bij de gemeenteraad voor extra geld. “Het is een zooitje als het over geld gaat”, verwoordde Elke Meijers van D66 het ongenoegen van de politiek.

Schrikken
“Iedere keer weer schrikken als de cijfers van De Poorterij genoemd worden”, vindt Geert Bok, fractievoorzitter van de SGP. Hij kwam tijdens de vergadering met een helder staatje waarop hij zijn politieke collega’s voorrekende hoeveel de gemeente de afgelopen jaren uit heeft gegeven aan De Poorterij. “Waarom zouden we nu weer vertrouwen moeten putten uit het verhaal van het college.”.

Niet in control
Volgens Jaco Melse van Groep Melse is het college niet ‘in control’ als het gaat over de financiën van De Poorterij en ook veel andere fracties maken zich zorgen.

Draaiende houden
Wethouder Adrie Bragt heeft daar begrip voor. “In mijn carrière als wethouder is dit een van de minder leuke momenten”, zei hij. “Maar nu gaan we een periode afsluiten van faillissement op faillissement, van tegenvaller op tegenvaller op tegenvaller. Als gemeente willen we De Poorterij nog draaiende houden, alles uit het verleden afronden en dan aan het eind van dit jaar besluiten hoe de toekomst eruit moet gaan zien. We hadden te maken met een financiële puinhoop, die willen we nu afsluiten. We hebben allemaal behoefte aan een realistisch plan, zodat we de situatie kunnen afsluiten.”

Afsluiten betekent dat de gemeente opnieuw bijna drie ton in De Poorterij moet investeren om theater en buurthuisfunctie overeind te houden. Daarbij is de financiële ellende van de coronaperiode nog niet meegerekend.

Britta Alink
 
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Van Horssen vacature
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden